Zonnepanelen

installateursbeelden_1422_900_auto_q_Zonnepanelen_3_op_rij

Haal gratis energie uit de zon met zonnepanelen
De zon levert elke dag energie. Ook als het bewolkt is. Sterker nog: de zon levert in Nederland gemiddeld 40 keer zoveel energie als we nodig hebben. De aanschaf van zonnepanelen is dus ook in ons wisselvallige klimaat de moeite waard!
Met zonnepanelen op het dak van uw huis of bedrijf kunt u zelf gemakkelijk stroom opwekken. Het zonlicht wordt omgezet in elektriciteit die u vervolgens gewoon via het stopcontact kunt gebruiken. Met zonnepanelen wekt u zelf groene stroom op en spaart u zowel het milieu als energiekosten. Van der Weij Installatie kan zonnepanelen voor u plaatsen. Dit doen we in de regio Sneek, Joure en Bolsward.

Energie besparen met zonnepanelen
Met zonnepanelen kunt u jaarlijks honderden euro’s besparen op uw energierekening. De opbrengst verschilt per paneel. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp), 1 Wp staat in Nederland gelijk aan ongeveer 0,8 kWh. Een paneel met 250 Watt-piek levert dus 200 kWh aan stroom per jaar.

Hoe werken zonnepanelen?
Het principe is heel simpel: het zonnepaneel bevat zonnecellen die uit twee lagen silicium bestaan. De zonnepanelen zetten het zonlicht om in gelijkstroom. Met behulp van een omvormer wordt de gelijkstroom uit de panelen omgezet in wisselstroom en aan het openbare elektriciteitsnet geleverd. De opbrengst van zonnepanelen wordt niet alleen bepaald door de intensiteit van het licht. Ook de hellingshoek, temperatuur en oriëntatie van de zonnepanelen spelen een rol. Onze installateur adviseert u graag!

Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over zonnepanelen?