Ventilatie

Van der Weij Installatie: het installatiebedrijf voor uw ventilatie
Ventilatie is nodig voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Ventileren zorgt voor de toevoer van voldoende zuurstof (O2) en de afvoer van vocht, kooldioxide (CO2) en overige gassen die in een gebouw aanwezig zijn, zoals Ozon en Radon. Wilt u ventileren met een zo laag mogelijk energieverbruik? Dan kunt u kiezen voor vraaggestuurde ventilatoren of het gebruik van warmte-terugwin-units (WTW). Van der Weij Installatie kan dit voor u realiseren. Dit doen we in de regio Sneek, Joure en Bolsward.

Decentrale warmteterugwinning
Kiest u voor decentrale warmteterugwinning, dan raden wij ClimaRad aan. Dit toestel bestaat uit een zeer innovatieve ventilatie-unit met ingebouwde warmte-wisselaar en sensoren voor CO2, relatieve luchtvochtigheid, binnentemperatuur en buitentemperatuur. We plaatsen het toestel achter een meegeleverde designradiator.

De voordelen van ClimaRad
ClimaRad is een unieke (gepatenteerde) combinatie van intelligente gebalanceerde ventilatie met de comfortabele warmte van een fraaie designradiator. De ventilatie-unit zit ‘verstopt’ achter de kantelbare radiator, waardoor het systeem niet storend aanwezig is.

Bovendien biedt het systeem maar liefst zes functies:

  1. Verwarmen
  2. Ventileren
  3. Regeling van de kwaliteit van de binnenlucht
  4. Filtreren van de buitenlucht
  5. Lokale warmteterugwinning (WTW)
  6. Nachtkoeling

Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over ventilatie of ClimaRad?